Dragkrokar och elsatser – Krokverkstad Ab

Vi är en professionell specialbutik för dragkrokar. Monteringsarbetet görs av Krokverkstads egna professionella montörer, inte underleverantörer. När du köper både delarna och monteringstjänsten från oss, får du en 5 årig all-inclusive kvalitetsgaranti på din dragkrok!

 

Dragkrokar

Montering av dragkrokens elsats

Vi väljer rätt elsats av hög kvalitet till din bil på ett professionellt sätt och, om nödvändigt, gör vi alltid även kodningen efter monteringen, dvs. ni får alltid en helt bruksfärdig dragkrok och elsats. Många elsatser kräver anpassning till bilens informationssystem, hos oss har vi en nyckelfärdig lösning! Elsatser som du köpt och låtit montera hos oss har alltid 5 års kvalitetsgaranti!

Vi använder främst märkes-/modellspecifika elsatser. Vi använder i första hand följande elsatstillverkare: Erich-Jaeger, ECS, Aragon, Westfalia och Jaeger. Beroende på tillgänglighet kan vi även använda andra tillverkare.

Hos oss hittar du både 7- och 13-poliga elsatser. Den 7-poliga elsatsen är den vanligaste och den 13-poliga används t.ex. i husvagnar och besiktningspliktiga släpvagnar. Elsatsens polariteten är utbytbar med adaptern.

7-polig elsats

Den 7-poliga elsatsen är en prisvärd lösning. Alla nödvändiga lampor fungerar på släpvagnen.

13-polig elsats

13-poliga kontakten används vanligen i husvagnar med konstantström för kylskåp och inomhusbelysning och för släpvagn med backljus.

Adaptrar

Adaptrarna kan konvertera polariteten för 13 -> 7 eller 7 -> 13.

Fast dragkrok

Den fasta dragkroken är den mest prisvärda lösningen och är alltid redo att användas. Enkelt: Fasta dragkrokar är kända för sin snabba och enkla montering och perfekta passform för bilar. Alltid redo: I varje situation är dragkroken omedelbart klar att användas och därför lämplig för kontinuerlig användning.

 

Avtagbar dragkrok

Avtagbar dragkrok finns tillgänglig som vertikalt och horisontellt avtagbar. Vanligen använder vi en vertikal dragkrok, men för vissa bilar är det bara möjligt att installera en horisontellt avtagbar. Flexibel: Avtagbar dragkrok är en idealisk lösning för dig som bara använder dragkrok ibland, t. ex. vid cykelturer eller för släpvagn.

Fördel: Den avtagbara dragkroken är säker, för att inte tala om lättanvänd och praktisk. Den avtagbara dragkroken är rätt alternativ om du vill bevara bilens ursprungliga utseende. En avtagbar dragkrok är heller inte i vägen framför bagageutrymmet. I vissa bil bilmodeller tar den avtagbara dragkroken bort störningsmöjligheterna för backassistansen.